Aalto Materials Platform on järjestänyt jo pariin kertaan valokuvauksen kurssin tutkijoille, sitä ennen kurssin järjesti School of Science.

Idea kurssille lähti Robin Rasilta, joka oli sitä mieltä, että tutkijat tarvitsevat erilaisia kuvia projekteistaan. Tästä en voisi olla enempää samaa mieltä. Nyt neljän kurssin jälkeen sain nähdä konkreettisia tuloksia kuvien käytöstä. Enkä nyt puhu vain kurssin päättäneestä valokuvanäyttelystä.

Akatemiatutkija Kati Miettunen  poseeraa ottamansa kuvan edessä loppunäyttelyssä.
Näyttelyn lisäksi kurssilla otetut kuvat ovat olleet jo lehdistötiedoitteissa ja presentaatiokäytössä. Lisäksi hän on jo ohjeistanut post doc –tutkijoitaan kirjoittamaan tutkimussuunnitelmaan, missä vaiheissa näytteet, prosessit, tekeminen jne jne kuvataan.

Tämä on ollut Photography for Scientists –valokuvauskurssin tavoite: tutkijoille syntyy kuvapankki, jossa on erilaisia kuvia projektista ja joita voi sitten käyttää eri käyttötarkoituksiin.

“On mielenkiintoista mennä esittelemään tutkimusta, kun voi käyttää juuri oikeita kuvia visualisoimassa asiasisältöjä yleisten kuvapankkikuvien sijasta.”

Eikä Kati ole ollut ainoa –myös tämä kuva on jo ollut presentaatiokäytössä.

Photography for Scientists –valokuvauskurssin näyttely LQ Aulassa, Aalto yliopistolla (Väre)

Suunnittelimme myös näyttelyn itse: olimme viimeisellä kurssikerralla näyttelytilassa työkopiolaatuisten printtien kanssa ja mietimme yhdessä, mikä kuva mihinkin tulee. Sen jälkeen upeaa työtä tekivät Valeria Azovskaya ja Glen Forde näyttelykuvien saattamisessa lopulliseen muotoon ja itse näyttelyn ripustamisessa 🙂