Kuva: Glen Forde

Aalto Materials Platform on järjestänyt jo pariin kertaan Photography for Scientists –valokuvauskurssin tutkijoille, sitä ennen kurssin järjesti School of Science.

Idea kurssille lähti Robin Rasilta, joka oli sitä mieltä, että tutkijat tarvitsevat erilaisia kuvia projekteistaan. Tästä en voisi olla enempää samaa mieltä. Nyt neljän kurssin jälkeen sain nähdä konkreettisia tuloksia kuvien käytöstä. Enkä nyt puhu vain kurssin päättäneestä valokuvanäyttelystä, mutta palaan siihen myöhemmin.

Photography for Scientists –valokuvauskurssi huipentui näyttelyn avajaisiin

Minusta tämän kurssin toinen hienous on siinä, että olemme aina rakentaneet loppunäyttelyn. Aalto yliopistolla nähdään paljon taidepuolen näyttelyitä ja me teimme näyttelyn, jonka kuvat ovat tehneet tiedepuolen tutkijat.

Hienoa siinä on lisäksi se, että näyttelyn paperikuvien myötä jokaiselle osallistujalle havainnollistuu samalla valokuvauksen kokonaisprosessi kuvan suunnittelusta aina lopulliseksi kuvaksi. Ja ainahan on upeaa nähdä kuvia isossa koossa ja tietenkin vielä oman lisänsä tuo se, että joukossa on omakin kuva.

Suunnittelimme myös näyttelyn itse: olimme viimeisellä kurssikerralla näyttelytilassa työkopiolaatuisten printtien kanssa ja mietimme yhdessä, mikä kuva mihinkin tulee.

Sen jälkeen upeaa työtä tekivät Valeria Azovskaya ja Glen Forde näyttelykuvien saattamisessa lopulliseen muotoon ja itse näyttelyn ripustamisessa 🙂

Kiitokset myös kaikille kurssilaisille ja tietenkin Materials Platformin Heidi Henricksonille kurssin järjestämisestä. Tätä oli taas ilo tehdä 🙂

Kuva: Glen Forde

Avajaisten alkua odotellessa… Material Science meets Photography –valokuvanäyttely on Väre –talon LQ –aulassa Aalto Yliopistolla, Korkeakouluaukiolla.

Avajaisten nuorin vieras täyttää vuoden viikon päästä 🙂

Hienoa poseerata oman kuvan edessä. Ja varmasti myös käyttää sitä jatkossa oman työn esittelyssä.

Tältä näyttää yhdessä rakentamamme näyttelyripustus: