Masterclass -valokuvaustyöpaja kokoontui jälleen ja agenda oli tällä kertaa: LOL, LED, LIVE & Lightroon.

Kokoonnuimme ekaa kertaa sen jälkeen, kun porukka suoritti viime syksynä valokuvaajan erikoisammattitutkinnon. Tällä kertaa ei ollut tutkintopaineita, vaan saatoimme vain pitää hauskaa. Ja mitä se hauskanpito tässä valokuvaustyöpajassa tarkoittaa: lauantaina kokoonnuimme aamulla kasilta Johannan kotona, lähdimme kuvaamaan päiväksi porilaiseen yökerhoon, testasimme LEDejä, pidimme Lightroom-workshopia yli puolen yön ja sunnuntaina olimme ysiltä studiolla kuvaamassa ja iltapäivällä teimme yhdessä videota.

Ja tämä on vain alkua – nautitaan nyt vielä fiiliksistä ja kaikesta koetusta 😀
Kuvia, testituloksia ja veioita nähdään sitten myöhemmin. Viimeistään 31.3.2014 Suomen Ammattivalokuvaajien Kevätpäivityksessä Tampereella. Olet sinne tervetullut! (ja tietty myöhemmin lisää myös blogissa :D)

Jällen tällä kertaa otimme klassisen ryhmäkuvamme. Jos tässä kuvassa olisi ääni, se olisi iloista naurua.

Vasemmalta katsottuna: Oscar Lindell (Studio Lindell, Porvoo), Sami Reivinen (Valokuvaamo KLIK, Tampere), minä, Johanna Uusitalo (Foto-Friitala, Ulvila) ja Tomi Kallio (Valokuvaamo Potretti, Orimattila).

1013833_10152211596899725_92145616_nJohannan tuttava Teemu Lehtisalo työskentelee vuoropäällikkönä Cabaretissa Porissa ja hän järjesti meille mahdollisuuden kuvata siellä. Kiitos Teemu, hieno teko 😀

Toisessa nurkassa yökerhoa Johanna asettelee valonlähteitä…testasimme muotokuvauskäytössä muutamia Dedolight DLED 4.0:ia  ja kahta Dedolight Felloni LED-paneelia.

Masterclass_Kallio_10

Toisaalla Oscar ja Sami villiintyivät tanssilattialla 😀

Masterclass_Kallio_11

Meillä oli mallinamme söpö ja kärsivällinen hääpari.

Masterclass_Kallio_03

teemu ja hänen ihastuttava vaimonsa Minna-Mari jaksoivat poseerata koko päivän. Samaan aikaan heidän 3-vuotias poikansa viihdytti itseään iPadilla.

Masterclass_Kallio_02

Kuka enää tarttee valojalustoja??? LEDit Dedon kuumavalojen jälkeen tuntuvat käsissä luksukselta –niihinhän voi koskea ja niitä voi oikein pitää kädessäkin kuvauksen aikana.

Masterclass_Kallio_01

Ok, kyllähän jalojalustan saa korkeammalle, vaikka minä ja Oscar ollaankin aika pitkiä 😀

1779681_10152236429129393_946945259_n

Sillä välin kun autoin Johanna, Sami ja Oscar valmistelivat valmistujaiskuvaa.

Masterclass_Kallio_05

Testikuvia vakavalla naamalla…

Masterclass_Kallio_04

… ja sitten repesi…ja taas oli yhtä naurua 😀

IMG_2440

Välillä tutkittiin vähän asentojakin. Mallimme Maria oli upea –kuvauspaikka ei ollut istumista varten ja siitä huolimatta siinä vain istuttiin.

IMG_2403

Kun olimme viettäneet päivän yökerhossa, söimme ihanasti italialaistyyppisesti koko perheen voimin päivällisen ja jatkoimme opiskelua Lightroom -työpajassa pitkälle yli puolen yön. Siinä vaiheessa jo ihmettelin, kuinka paljon voi oppia yhden päivän aikana??

Sunnuntain pääteemamme oli videon tekeminen. Sattuman kautta saimme edellisellä viikolla testikäyttöön Canonin EOS C100 -kameran. Oscar teki kuvakässärin ja opiskeli kameran säätöjä, yhdessä rakensimme valaisun Johannan olohuoneeseen ja assaroimme kuvauksessa. Malleina meillä oli ihastuttava perhe. Noora ja Jarkko sekä lapset Ellen ja Jasper olivat mukana kuvauksessa koko ajan. Varsinkin Ellenin onnellinen kikatus oli iloista kuultavaa.

Kaksi kameraa ja yksi Johanna in action.

1781902_10151905707261641_240489512_n

Huh, mikä tiimi meillä on. Ja miten hieno viikonloppu meillä taas oli. Olen onnellinen ja iloinen. Odotan innolla Kevätpäivitystä ja tietty seuraavaa Masterclass -tapahtumaa: Masterclass goes Italy on April 😀

(Toimintakuvat: Tomi Kallio ja 58 mm)