Viikko sitten pidettiin Helsingissä Kuvamessut ja niistä olenkin sitten toipunut koko viikon. Viikonloppu oli intensiivinen ja antoisa. Oli kivaa nähdä tuttavia ja tavata uusia ihmisiä. Kiitos kaikille 🙂 Muutamia messujuttuja vielä…

Mitä seuraavaksi – Photokina, Köln 16.-21.9.2014

Seuraava valokuväen kohtaaminen onkin sitten Photokinassa, Kölnissä ensi syyskuussa. Photokina on maailman suurimmat valokuva-alan messut, jotka järjestetään joka toinen vuosi. Jos et ole siellä vielä koskaan käynyt, niin suosittelen tutkimaan asian. Ja jos olet, niin aina on kivaa mennä uudestaan 🙂 En koe itseäni vielä ihan veteraaniksi, koska kävin messuilla ekan kerran 2004. Tällä vuosituhannella siis 🙂

Vuoden Muotokuvaajan valinta

Kuten jo aiemmin bloggasin, olin iloinen Sami Reivisen valinnasta Vuoden Muotokuvaajaksi. Upea yllätys oli, että tamperelainen Peero Lakanen oli samassa kisassa toinen. Kaverukset pyörittävät yhdessä Valokuvaamo KLIK:ia Tampereella. Minusta siinä on tämän päivä ja tulevaisuuden meininki –tiimillä toteutetaan juttuja.

Sami ja Peero esiintyivät Kuvamessuilla ja heidän esityksensä voi katsoa YouTubesta. Lisäksi kannattaa katsoa Valokuvaamo KLIK:n sivuilta Samin blogi, jossa hän kertoo voittajakuvien tekemisestä.

MG_75921

Chroma Luxe Metal Print -tuotteet

Kollegani kävi vuoden alussa kuvamessuilla Yhdysvalloissa ja raportoi sieltä, että tämän tyyppisiä kuvia oli siellä lähes joka osastolla. Olen nähnyt näitä jo aiemmin muutamilla kollegoillani ja ne näyttävät kyllä upeilta. Jos kävit katsomassa Chroma Luxeja messuilla, huomasit varmaan saman asian. Satuin myös kysymään, onko kuvia saatavissa erilaisilla pinnoilla ja minulle näytettiin mallikuvia eri pinnoista. Yllättävää kyllä, myös mattapinta toimi kuvassa hyvin. Nyt suunnitteilla uusi sisustus kotiin 🙂
Suomessa Chroma Luxe Metal Print -tuotteita kannattaa kysellä Light Pressiltä.

POSE-kirjan tekemisen “julkistaminen” Docendoforumilla

Itse pidin Docendoforumilla pari luentoa aiheesta “Henkilökuvaajan poseerausvinkit”. Docendon Juha Janhonen spiikkasi alussa, että nyt on “ainutkertainen ja ennenkuulumaton aihe”, vaikka kyllähän mallin asento on ollut merkittävä asia jo veisto- ja maalaustaiteen ajalla (ja jo kalliomaalauksissakin). Aihe ei siis ollut ainutlaatuinen, mutta mielenkiintoiseksi sen varmasti teki se, että nyt siitä on tulossa kirja. POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa ilmestyy siis syksyllä 2014 🙂

Ja seuraavassa kuvassa onkin varsin hyvä pose 😉 (kuvat: Juha Janhonen)

_MG_6346

Facebookissa oli Suvannon Timon ottama kuva valaisudemolta, jossa yritin kulmat kurtussa saada laitteita toimimaan. Todistettavasti olen myös hymyillyt jonkin esityksen aikana…

_MG_6303

 Karismaa ja kovaa valoa Studiovarustamon osastolla

Olin ensimmäistä kertaa IKINÄ tekemässä livenä valaisudemoja messuilla. Jännitti kyllä vähän, mutta onneksi Studiovarustamon pojat hoitivat kaiken hienosti. Peukku pojille!
Pääsin testaamaan laitteet jo torstaina ja samalla tsekattiin kuntoon muukin tekniikka. Sunnuntaina minulla oli jopa itserakennettu mikrofoni-teline, jotta saatoin puhua välissä mikkiin helpommin. Lauantaina ei vielä tajuttu rakentaa sitä ja  välillä vähän kakostelinkin esityksen keskellä. Ja kiitos kaikille, jotka tulivat katsomaan ja kuuntelemaan 🙂

Studiovarustamon sivuille tulee ensi viikon alussa tehdyt kuvat ja valaisukaavio.

photo1 Kuva: Joonas Schartzberg