Valokuvanäyttelyt

The Decisive Moment is the simultaneous recognition, in a fraction of a second, of the significance of an event as well as the precise organization of forms which gives that event its proper expression.
-Henri Cartier-Bresson

2005 näin dokumentin Henri Cartier-Bressonista ja samaan aikaan eräässä opetuskokonaisuudessa oli esillä ratkaisevan hetken -käsite. Innostuin tutkimaan asiaa. Olin siinä elämäni vaiheessa harjoitellut paljon rakennettua valoa ja siksi oli avartavaa nähdä valo ja varjo myös hetkellisissä, arkipäivän tilanteissa otetuissa kuvissa. Tämä oivallus inspiroi kuvaamaan kadulla Cartier-Bressonin “jalanjäljissä”.

Hetkellisyyden, valon, sommitelmien ja tarinoiden ohella inspiroiduin Cartier-Bressonin tavasta nähdä maailma. Hän havainnoi ja kuvaa ympäröivää maailmaa, ihmisiä ja ilmiöitä sellaisenaan. Hän etsii muotoja ympäristöstä, tutkii valoa ja varjoa, näyttää ne, ja antaa samalla katsojalle mahdollisuuden oivaltaa ja löytää asioita kuvista.


Suomen Nuoret Leijonat kruunattiin jääkiekon nuorten maailmanmestareiksi tammikuussa 2016, kun joukkue kaatoi finaaliottelussa Venäjän. Pelipäivä on pelaajan juhlapäivä, ja peliin huipentuu taustalla tehty työ. Valokuvaaja Tiina Puputilla oli ainutlaatuinen mahdollisuus seurata joukkueen matkaa kohti kultaa koko maailmanmestaruuskilpailujen ajan.

Puputin näyttely kertoo Nuorten Leijonien matkasta enemmän symbolisesti kuin urheilukuvamaisesti. Sarja on visuaalinen kuvitus siitä myönteisestä energiasta, keskittyneisyydestä, periksiantamattomuudesta ja iloisuudesta, jolla Nuoret Leijonat menivät kovempaa, korkeammalle – kultaan. Ja valloittivat samalla suomalaisten sydämet.

KATSO KUVIALUE LISÄÄ