Nuoret Leijonat – Maailmanmestarit 2016

Suomen Nuoret Leijonat kruunattiin jääkiekon nuorten maailmanmestareiksi tammikuussa 2016, kun joukkue kaatoi finaaliottelussa Venäjän. Pelipäivä on pelaajan juhlapäivä, ja peliin huipentuu taustalla tehty työ. Valokuvaaja Tiina Puputilla oli ainutlaatuinen mahdollisuus seurata joukkueen matkaa kohti kultaa koko maailmanmestaruuskilpailujen ajan.

Puputin näyttely kertoo Nuorten Leijonien matkasta enemmän symbolisesti kuin urheilukuvamaisesti. Sarja on visuaalinen kuvitus siitä myönteisestä energiasta, keskittyneisyydestä, periksiantamattomuudesta ja iloisuudesta, jolla Nuoret Leijonat menivät kovempaa, korkeammalle – kultaan. Ja valloittivat samalla suomalaisten sydämet.

Olin hallilla jokaisena kisapäivänä. Oli ainutkertaista seurata näiden upeiden nuorien matkaa kohti tavoitettaan, ja nähdä heidän saavuttavan sen. Samoin kuin sitä, kuinka katsomossa nuoremmat juniorit, kenties tulevat leijonat, kannustivat suosikkejaan. Onnea Nuoret Leijonat. Päätyyn asti – ja sitä oli hienoa olla dokumentoimassa.

 

17.9.2016 – 30.4.2017, Helsingin jäähalli

Kamera-lehden blogeissa lisää tästä projektista:

VALAISTU JA VALITTUNäyttely vihdoin valmiina