HENKILÖKUVAUKSEN JAKSO YLE AREENASSA

Fotarit 1 – tekemässä henkilökuvauksen jaksoa

Fotarit on nyt vihdoin katsottavissa ja tunnelma on jännittynyt. Omalta osaltahan projekti on nyt tehty ja nyt voi vaan katsoa lopputulosta.

Suurin osa onkin päässyt jo viime syksynä hitusen mukaan Fotarit -ohjelman tekemiseen some -postausteni välityksellä. Nyt kun ensimmäinen jakso on virallisesti ulkona, voi paljastaa hieman enemmän, mitä kuvauspäivien aikana tapahtui.

Rami Yli-Pukka, joka on ohjaajana YLE:n lasten ja nuorten tuotannossa, on Fotarit –ohjelman idean takana. Hän pyysi minua reilu vuosi sitten mukaan tähän projektiin ja se imaisi minut kyllä mukaansa! En ole koskaan aiemmin ollut mukana TV-tuotannossa, saati käsikirjoittanut mitään.

Oli upeaa olla osa tiimiä, päästä suunnittelemaan kokonaisuutta ja lopulta nähdä, kuinka jokainen jakso rakentui pala palalta kokonaisuudeksi. Iso kiitos Ramille tässä kohdassa. Ilman sinua en olisi päässyt tekemään tällaista.

Ekassa kuvassa eka jakso paketissa ja koko tiimi ryhmäkuvassa. Tässä kohdassa varmasti kaikilla oli jännä fiilis – nyt matka on oikeasti alkanut 🙂

Ekan jakson tekeminen alkoi kuitenkin jo edellisellä viikolla, kun kävimme tekemässä osan materiaalista ennakkoon.

Ennakkopäivän sää oli upea – saimme syyskuun alussa nauttia kesäisestä auringosta ja lähes 20 asteen lämpötilasta.

Vaikka edellisessä kuvassa taustalla on tamperelaisten tuntema Tarjanne, niin eka jakso kuvattiin ihan toisella laivalla. Se toinen laiva on varmasti yhtä tunnettu Tampereella ja vielä tunnetumpi valokuvaajien keskuudessa. Valokuvauksen grand old man, kollega, ystävä, mentor ja laivuri Matti J. Kaleva oli jälleen mukana, niinkuin monessa muussakin projektissani. Ja aina on ollut yhtä mielenkiintoista toteuttaa näitä projekteja. Ja Matin mukana tietenkin Munter -laiva.

Matin apuna laivurin hommissa oli Jani Harju. Janin homma oli oleellinen, koska Matille oli varattuna kapteenin roolin lisäksi muitakin hommia…

Juuri teipattu Fotarit -auto kiilsi auringonpaisteessa 🙂 (Minusta auto oli hieno, vaikken kertaakaan päässyt rattiin.)

… ja tuotantotiimiä hymyilyttää. Etualalla ohjaaja Rami. Ihan taustalla on kuvaajamme Mikko, joka oli mukana lähes jokaisessa jaksossa.
Valkeapaitainen Ville on puolestaan kuvausjärjestäjä… muistan aina, kun tapasimme ekan kerran ja kuulin että on sellainen henkilö kuin kuvausjärjestäjä. Olin ihan, että wau – kun useimmissa aiemmissa projekteissa kuvausjärjestäminen on tarkoittanut ihan vain itseäni 🙂

Valmiina lähtöön – sekä järvelle että Fotarit –matkalle!

Osa meistä ei päässyt laivan kyytiin, vaan joutui turvautumaan muihin välineisiin…

Fotarit – hienon auton lisäksi tässä vaiheessa myös pop-socket (nyt jo tiedän, mikä se on 🙂 )

Drone kehiin ja taivaalle.

Ja pääsivät pojatkin vihdoin laivalle…

Osa tekee konkreettisesti hommia…

… ja osa valvoo, miten homma etenee. Oili oli porukkamme media-alan harjoittelija, joka teki koko projektin ajan behind the scenes -materiaalia.

Aurinko paistoi, sää oli lämmin… mikä sitä olisi ollut jäädä järvelle koko päiväksi…

… Mutta kuvaukset saatiin pakettiin ja oli aika suunnata takaisin satamaan (ja sitä ennen ottaa muitakin kuin työkuvia…)

Ennakkopäivä oli paketissa ja saatoin jäädä jännityksellä odottamaan ekaa oikeaa kuvauspäivää.

Jo tässä kohdassa saatoin myös jälleen kerran kiittää ihania ja avuliaita ystäviä, jotka osallistuivat Fotareiden ekan jakson toteuttamiseen. Kiitos Matti ja Jani 🙂 Ilman teitä tämä jakso ei olisi ollut tällainen.

Fotarit –ekan kuvauspäivän aamu oli sateinen ja harmaa…

Ekan jakson oikean kuvauspäivä alkoi… no, ei ihan niin aurinkoisissa merkeissä kuin ennakkopäivä… oikeastaan vettä satoi kaatamalla täysin harmaalta taivaalta.

Vesisateen takia meni mm. oma suunnitelmani uusiksi kuvausdemojen osalta, kun ei niitä kannella voinut tehdä… mutta onneksi sade helpotti päivän myötä ja lapset pääsivät sitten kuvaamaan ulos.
Kuvausdemot puolestaan tehtiin laivan sisällä, ja kyllä konkarikuvaajamme Kari mainitsi päivän jälkeen, että kyllä eka jakso olisi voitu kuvata hieman helpommassakin ja tilavammassakin paikassa…

Ja sitten pääsivät ohjelmamme tähdet vauhtiin 🙂

Supertyypit Nikke ja Seela laivalla ja valmiina tarttumaan ekaan kuvaustehtävään.

Ja seuraavat supertyypit Fanni ja Elias työn touhussa.

Ilmeisesti sää ei kuitenkaan ollut sitten niin paha, kun kuvaajaa vaan hymyilyttää…

Yksi tiimin tärkeistä: Jasmin haki lapset joka kerta aamulla kuvauksiin ja viihdytti heitä koko päivän. Superposia meininkiä 🙂 Ehkäpä pullilla ja muilla herkuilla oli myös osuutta asiaan 🙂

Vieraskirja Munterilla on must.

Oilin ohjeistamana alkaa syntyä behind the scenes -materiaalia ja some -materiaalia.

Kuvauspäivät taisivat olla juhlapäiviä myös ruokailujen osalta 🙂

Päivä paketissa, aika rantautua…

… kuvata kuvapalaute ja tietty ottaa myöhemmin perinteeksi muodostunut ryhmäkuva.

Tässä kohdassa ei vielä tiedetty, millainen tästä matkasta tulee. Siinä vaiheessa oltiin viisaampia yhden päivän osalta ja alettiin miettiä, mitä tulee vastaan seuraavaksi. Ekan päivän jälkeen oli jännä fiilis… nyt mennään.