Ajatukset takaisin toukokuuhun ja Viestinnällisen valokuva -kurssin tapaamiseen Kristiinankaupunkiin!

Olipa taas kaikin puolin taas huippureissu! Kiitokset Jaskalle kaikista järjestelyistä, kiitos Kristiinankaupunki, kun olit niin kaunis paikka, kiitos säänjumalille upeasta ilmasta koko viikonlopulle ja tietty taas kerran kiitokset huippujengille, jonka kanssa oli kivaa tehdä hommia viikonloppu.

Näistä tulee niin paljon energiaa!!!

Jonkinlaisena kevään päätöksenä tai kesän avauksena toimi toukokuussa pidetty kurssitapaaminen Kristiinankaupungissa. Useasta Viestinnällisen valokuva -koulutuksen ryhmästä koottu porukka kokoontui länsirannikolle, jonne Jaakko Latva-Laturi oli organisoinut meille viikonlopun kestävän työpajan. Tällä kertaa tavoitteemme oli kuvata viestinnällisesti selkeitä ja visuaalisesti mielenkiintoisia kuvia, jotka tuovat esiin Kristiinankaupunkia kesäisenä ja viihtyisänä matkailukaupunkina (kuva: Jaakko Latva-Laturi).

Perinteiseen tapaan suunnittelutyö tehtiin porukalla kokoontumisiltana perjantaina jaskan mökillä – savustettua lohta syöden ja saunaa odotellen. Ei huono 🙂

Ajatuksemme oli,  että lauantaina aamupäivällä kuvaamme Kristiinankaupungin keskustassa ihmisiä siten, että kuvista välittyy iloinen ja myönteinen tunnelma ja samalla kuvauspaikka näkyy tunnistettavana. Lauantaiaamuna porukka sitten levittäytyi eri puolille kuvaamaan ja minä sain Jaskalta pyörän käyttööni. Olipa hauskaa ajella vanhalla pyörällä ympäriinsä antamassa kuvausivinkkejä ja katsomassa, miten hommat etenevät! Toista kertaa jo, ei huono!

Jaskan apuna ollut paikallinen Minna-Maria oli organisoinut meille kuvausmalleja, mutta Merituuli ja Miika bongattiin mukaan ihan sattumalta edellisenä päivänä. Mukava pariskunta, jonka upeaan puutarhaan Pertti ja Jukka pääsivät kuvaamaan.

Välillä hattupäät sitten ihmettelivät aikaansaannoksia… (kuva: Jukka Kari).

Puutarhasta kuvausporukan matka jatkui kaupungin kaduille. Ja miten sattuikaan – kuvauspäivä oli mitä parhain. Lähes koko päivän aurinko paistoi ohuehkon pilven läpi ja vaaleiden talojen seinät heijastelivat valoa. Porukka saattoi tehdä valollisia kuvia useassa kuvauspaikassa ilman lisävalonlähteitä.

Meri-Tuuli ja Miika kaupungin kaduilla (kuva: Jukka Kari).

Jari ja Ari kiipesivät malliensa Jenniferin ja Celinen kanssa Kristiinankaupungin “vuorelle”, josta oli hieno näkymä kaupunkiin (ensimmäinen kuva: Ari Uusinukari ja jälkimmäinen: Jari Miettinen).

“Vuorelta” Jari ja Ari veivät mallit Kristiinankaupungin kaduille hengailemaan (kuva: Jari Miettinen).

Kissanpiiskaajankuja on kuulemma Suomen kolmanneksi kapein kuja ja muun muassa siitä Kristiinankaupunki on tunnettu. Tämä kuja oli saatava kuviin, ja sinne Tarmo vei mallinsa Suvi ja Mikko Ulfvesin ja heidän vastasyntyneen pienokaisen (kuva: Tarmo Niemi).

… josta perheen matka jatkui rantapuistoon (kuvat: Sari Haapala).

Näillä malleilla riitti vauhtia koko kuvauksen ajaksi! Max, Neo ja Tim näyttävät keinumisen mallia (ensimmäinen kuva: Markku Rintala ja jälkimmäinen kuva: Ilkka Metsälä).

Lounaalla saimme paikallisilta tipin, jota ei voinut ohittaa: tällä kioskilla olivat jäätelöiden koko ja hinta kohdallaan!

… yksi pallo pistaasijäätelöä jälkiruuaksi, kiitos!

Iltapäiväksi siirryimme kaupungin kaduilta merellisempään ympäristöön, koska myös merestä ja luonnosta Kristiinankaupunki on tunnettu (kuva: Jaakko Latva-Laturi).

Kanuunakalliot on paikallisten suosima retkeily- ja hengailupaikka, joten sinne Markku ja Ilkka veivät Matiaksen ja Mathiaksen kuvattaviksi (ensimmäinen kuva: Markku Rintala ja jälkimmäinen kuva: Ilkka Metsälä).

Joskus Kanuunakallioille eksyvät myös turistit… (kuva: Jaakko Latva-Laturi).

Kuvasimme myös paikallisen purjehduseuran ympäristössä ihmisiä ja paikkoja (kuva: Jaakko Latva-Laturi).

Olimme saaneet kivasti malleiksi eri ikäisiä ihmisiä, kuten tässä Pertin ja Jukan mallina olleen Iikan (kuvat: Pertti Laveri).

Meren rannalla myös muuta hengailua purjehtimisen lisäksi (ensimmäinen kuva: Tarmo Niemi ja jälkimmäinen: Jari Miettinen).

Kuvauksissa menikin sitten koko lauantai ja illaksi kokoonnuimme taas Jaskan mökille – savukalan ja saunan äärelle. Siinä lomassa käytiin läpi päivää ja pohdiskeltiin, mitä oltiin saatu aikaan. Myöhemmin käytiin vielä ihailemassa lintutornia, lintutornista niitä lintuja ja vielä auringolaskuakin. Sitten olikin hyvä rauhoittua karsimaan kuvia, käsittelemään niitä ja jopa nukkumaan (kuva: Pertti Laveri).

Olipa taas kaikin puolin taas huippureissu! Kiitokset Jaskalle kaikista järjestelyistä, kiitos Kristiinankaupunki, kun olit niin kaunis paikka, kiitos säänjumalille upeasta ilmasta koko viikonlopulle ja tietty taas kerran kiitokset huippujengille, jonka kanssa oli kivaa tehdä hommia viikonloppu. Näistä tulee niin paljon energiaa!!!