Kuva & Kamerassa nähtyä ja koettua


Kuva & Kamera 2018 ovat ohi tältä vuodelta. Itselläni olikin tällä kertaa erilaiset messut, kun minulla ei ollut esityksiä. Siksi ehdinkin tutustua messutarjontaan ihan eri tavalla ja vastaan tuli muutamiakin mielenkiintoisia juttuja.

Ja mikä parasta, näin taas kunnon joukon vanhoja tuttavia ja tutustuin paljon uusiin ihmisiin. Se on minulle sitä parhainta messuilua 🙂

Äänestä Fotofinlandian finalistien kuvista mielestäsi parhaat!

Fotofinlandia on Suomen suurin valokuvakilpailu ja se järjestetään joka toinen vuosi. Finalistit julkistettiin Kuva & Kamerassa ja heidän kuvansa olivat myös esillä.
Kilpailu uudistettiin tälle vuodelle ja se muutettiin vastaamaan enemmän kansainvälisiä kilpailuja. Nyt kilpaillaan eri sarjoissa (mainos-, taide-, kuvitus-, luonto-, muoto-, lehti-, hääkuva ja portfoliosarja) ja siksi kilpailu antaa hienon läpileikkauksen tämän päivän suomalaisesta huippuvalokuvasta. Kannattaa käydä katsomassa ja inspiroitumassa kuvista!

 Ja käykää myös äänestämässä omia suosikkejanne Finnfoton sivulla.

Oli hienoa nähdä finalistien joukossa useita kollegoita ja tuttuja. Päällimmäisenä erottui entinen oppilaani Onni Kinnunen, joka on ehdolla kolmessa eri sarjassa.

Lahja valokuvauksen ystävälle: Pallisterin Sarjakuvausta

Useimmat meistä ovat varmasti seuranneet Pallisterin sarjakuvaa Kamera-lehdessä ja nauraneet osuville oivalluksille, jotka ehkä aukeavat vain valokuvausihmisille 🙂 Hyvä lahjavinkki!

Kari Pälli alias Pallister on valokuva-alan konkari, joka oli jälleen kerran messuilla. Kunnon myyntimiehenä hän koppasi kiinni kädestä ja vei minut minut suoraan standille ja sanoi, että kirja on ostettava. Eihän siinä muuta voinut 🙂

Pyysin tietenkin kirjaan omistuskirjoituksen, jota sitten mietittiin hetki… no, eihän sarjakuvan tekijä kirjoita, vaan piirtää 🙂 Kirjaa on saatavissa ainakin kustantajan verkkokaupasta. 

Filmikehitystä ja skannauspalvelua Kameratorilla

Varmastikin ne, jotka kuvaavat filmille tänä päivänä, tiesivätkin jo tämän… minulta aina välillä kysytään, missä voi kehittää filmin ja tässä nyt yksi paikka siihen, eli Kameratori.

 

NVK – Nuoret valokuvaajat

Jos olet nuori ja valokuvaaja, tämä on yhteisösi! Olen jo useana vuonna nähnyt Nuorten valokuvaajien standin ja usein siellä on ollut joku tuttavani, jonka kanssa olen jutellut hetken. Tänä vuonna tapasin siellä Pasi Järvenpään, joka esitteli minulle kattavasti organisaation toimintaa. Hyvä Pasi, hyvää markkinointityötä!

Olin vaikuttunut, kuinka kattavaa ja usealla paikkakunnalla organisaatiolla on toimintaa. Ja kyllähän tämä on huomattu jo järjestötasollakin: viime vuonna valokuva-alan arvostetun Finnfoto -palkinnon sai juuri NVK:n perustaja Sakari A. Mäkelä.

 

Sitten muutamia mielenkiintoisia tuotejuttuja…

Konto Acoustics – printattuja pintaturvelevyjä

Huomasitteko kuvamessujen takanurkassa valokuvanäyttelyn? Olin juuri kävelemässä näyttelyn ohi ja katselin, kuinka kiva pinta kuvissa oli, niin tuttavani Seppo nappasi minua hihasta kiinni ja kysyi, että arvaanko, mille materiaalille kuvat on printattu…. no, en arvannut ja sitten sainkin kattavan esittelyn Konto Acousticsin akustiikkalevyistä, joihin voidaan printata kuvia.

En ollut tavannut vastaavaa tuotetta aiemmin: kyseessä ovat pintaturpeesta valmistetut akustolevyt, joihin voidaan printata kuva. Itseäni viehätti erityisesti levyn pinnan strukruuri, joka toi kuvaan mielenkiintoisen ja jännittävän lisäelementin. Täytyy myöntää, että jäin miettimään, minkä kuvan haluaisin printata seinälleni… 🙂

Manfrotton magneettikiinnitteinen suodinpidike

Jos sinulle on joskus käynyt siten, että objektiivin päälle laittamasi filtteri löystyy kierteiltä tai jumittuu, niin tässä yksi vastaus siihen: objektiivin päälle kiinnitettävä Manfrotto XUME -adapteri, johon filtteri kiinnittyy magneetin avulla.

Korkealaatuisia kuva-albumeita Koy Labilta

Olemme niin tottuneet säilömään kuviamme digimuodossa ja kuinka usein teemme kuvista lopullisia tuotteita, joita voi käsin koskea ja esitellä vaikkapa kirjana ystävälle tai portfoliona asiakkaalle?

Kuvamessuilla oli erilaisia kuva-albumeita ja kuvien lopputuotteita esittelemässä portugalilainen Koy Lab. Olin yllättynyt iloisesti tuotteiden moninaisuudesta, niissä oli ikäänkuin “jokaiselle jotakin” hyvällä tavalla. Muotokuvaaja löytää tuotteista erilaisia viimeisteltyjä ratkaisuja asiakkailleen, mainoskuvaaja vaihtoehtoja portfolioksi, katukuvaaja vaikkapa taskussa koko ajan kannettavan miniportfolion jne. Suomessa Koy Labin tuotteiden jälleenmyyjänä toimii Interfoto.

 

Ainakin osan näytteilleasettajien messutarjoukset jatkuvat vielä tämän päivän, joten kannattaa käydä katsomassa. Tästä näet näytteilleasettajien luettelon.