Pakkaskuvauksia Pyöräliitolle!

 

Viime viikonloppuna oli taas yhden projektin päätös, kun viime syksynä alkanut Viestinnällinen valokuvakoulutus kokoontui viimeistä kertaa.

Loppuhuipennuksena teimme porukalla viestinnällisiä valokuvia Pyöräliitolle. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että haluamme tukea Pyöräliiton tekemää tärkeää työtä. Mutta kukaan ei kyllä arvannut sitä, kuinka hienosti toive talvisista kuvista toteutui – kuvauspäivä oli talvinen, luminen, aurinkoinen ja mukavan rapsakka 🙂

Ryhmäkuvassa kuvaajat, vapaaehtoiset mallit ja Pyöräliiton porukkaa ensimmäisen kuvaussetin jälkeen.

Kiitos kuuluu jo tässä vaiheessa kaikille kuvauspäivään osallistuneille. Kaikki hoitivat hommansa hienosti. Oli upeaa olla osa tätä porukkaa!
Nyt vain kuvia odotellessa..

Nuorimmat mallit tulivat kuvauspaikalle vaunuissa ja seuraavaksi nuorimmat juuri oikeilla välineillä! Milena valmiina kuvauksiin.

Tuula ja Pertti tekivät ekaa settiä teemalla perhepyöräily.

Ja mallinperheenä pyöräilevät Federico, Hanna, ja Noa istuu tukevasti takana. Milena on tällä kertaa odottamassa vuoroaan Pertin kanssa.

Selfiet kuuluvat myös iloiseen vapaa-ajan perhepyöräilyyn!

Ja kun isä tietää ne parhaat sanat, jotka naurattaa, niin eihän naurulle meinaa tulla loppua…

Lapsien ja perheiden välissä myös aikuisten talvipyöräilyä. Kuvaamassa Minna ja Kati.

Sitten saatiin lisää lapsia paikalle ja vauhti vaan kiihtyi! Johannes ja Matteus vauhdissa isänsä Samin kanssa.

Välillä myös poseerattiin, jotta kuvaajat saivat erilaisia visualisointeja kuviin…

Onneksi oli lämmintä mehua ja munkkeja! Niiden voimalla kuvaushetken jaksoivat pienimmätkin. Ja myös vähän isommat.

Sitten vain kärryyn ja menoksi! Martti ja Aarni näyttävät mallia.

Näyttää melkein tauolta… tauko pidettiin jo lämpimässä toimistossa… ja sitten siirryttiin porukalla Töölönlahdelle jatkamaan kuvauksia. Pyöräliiton Erika tavaroiden vahtivuorossa.

Pyöräliitolla on alkamassa uusi projekti: Maahanmuuttajat pyörille. Huippuidea ja siihen tietty tarvitaan kuvia. Minna kameran takana, Hanah kameran edessä.

Kameran takana Kati, kameran edessä Liu.

Pyöräliitolta Federico Ferrara vastaa maahanmuuttajanaisten koulutuksen koordinoinnista – Kati ohjaa pyörän ja mallit paikoilleen.

Toinen teemamme iltapäivällä oli sosiaalinen pyöräily kavereiden kesken. Erika, Alex ja Kata kavereina, Pertti kameran takana.

Välillä sitten vähän kaupunkipyöräilyä – väistäköön pyöräilijä kuvaajaa ja kuvaaja päästä helposti kasvavia lamppupylväitä!

Laitan aina miljöökurssien kutsuihin, että laittakaa vaikka pilkkihaalari päällenne, että tarkenette.
Ensimmäisetä kertaa näin sellaisen käytössä valokuvauskurssilla. Hyvä Pertti 😀

Tavoitteena osassa kuvista oli, että taustalla näkyy Helsinkin tunnistettavana, ja osan teimme siten, että kuvauspaikka ei näy tunnistettavana, vaan tärkeintä ovat ihmisten fiilikset.

Kata ja Pertti iloisia naamalähiksiä kuvaamassa.

Lisää kuvia maahanmuuttajanaisten koulutuksen materiaaliksi Mannerheimintiellä kuvattuna.

Ja sitten taas välituuletukset – Hyvä me!
Hyvää tsemppausta koko porukalta, vaikka pohjoistuuli puhalsi, aurinko alkoi laskea, samoin kuin lämpötila… oli aika siirtyä lämmittelemään ja juomaan kupit kuumaa kaakaota.

Hommat jatkuivat kuitenkin iltaan asti… menimme vielä jatkamaan Iso-Roballe kaupunkipyöräilyn kuvaamista. Sosiaalisessa pyöräilyhengailussa esimerkkiä näyttävät Pyöräliitolta Federico ja Erika, ja sen taltioivat Tuula ja Pertti.

Selfie-hetki!

Minnan ja katin ryhmä puolestaan teki iltapyöräilykuvauksia Sannan ja Onnin kanssa. Iloiset ilmeet, kurvaus kohti kuvaajia ja sitten taas uudelleen!