Olen nyt ollut aktiivisesti Turun suunnalla, kun pari viikkoa sitten olin Kaarinassa ja nyt viime viikonloppuna Turussa. En valita, Turku on kyllä yksi suosikkikaupungeistani 🙂

Viime sunnuntaina kokoontui joukko paikallisia lifestyle-bloggareita JAS Kamerakaupan ja Canonin järjestämälle kurssille “Ihmisiä, asioita ja esineitä – Visuaalisemmat ja valokuvauksellisemmat kuvat blogiin kuvaten ja käsitellen” (hhmm.. olinpas taas pitkän nimen kehittänyt… 🙂 ) Päivä alkoi JAS Kamerakauppaan tutustumisella omistaja Juha Saviluodon johdolla.

JAS_kamerakauppa_Puputti_03

Varsinkin JAS Kamerakaupan Vintage -puoli herätti kininostusta… ja sitä Juhakin esitteli ylpenänä.

JAS_kamerakauppa_Puputti_05JAS_kamerakauppa_Puputti_07

Kauniiden vanhojen esineisen lisäksi vintage-puolella on “pahapaikka”, kirjaosasto. JAS Kamerakauppa on varmistanut pahanpaikan koukuttavuuden siten, että heillä on aina tarjolla kahvia ja kirjahyllyn vieressä on oikein tuolitkin – voi siis selailla kirjoja aivan rauhassa…. tästä syystä en mennyt kyseiseen paikkaan edellisenä päivänä – viimeksi mukaani lähti ihan liian monta kirjaa 🙂

Hyllyistä vaan löytyy niin paljon sellaisia kirjoja, joita et muualta Suomesta saa.. osa on tietenkin vanhoja, mutta useimmat valokuvaukseen liittyvät asiat eivät vanhene. Kirjoja on hyllyissä laidasta laitaan: eri alojen kuvaajien valokuvateoksia, tekniikkaoppaita jne… kannatta käydä tutustumassa, ja verkkokauppaankin JASlaiset päivittävät niitä koko ajan. Tosin silloin jää hiplaamisen hienous kokematta 🙂

JAS_kamerakauppa_Puputti_08 

JAS Kamerakauppaan tutustumisen jälkeen päästiinkin sitten itse asiaan. Siirryimme Panimoravintola Kouluun, joka on on jo aiemmin osoittautunut hyväksi kurssipaikakasi. Miljöö on upea ja moninainen, paljon erilaisia kuvauspaikkoja sisällä ja ulkona. (Kaikki loput kuvat: Valpuri Mäkinen)

d0157b32-8d69-48d5-ab1f-3dc01dde198f

Vaikka päivä oli lyhyt, ehdittiin silti demoilla vallitsevan valon hyödyntämisestä,  kuvakulmista, sommittelusta, henkilöiden asettelusta kuva-alalle, asennoista…

34504ca5-f0e8-4224-9bfe-50aa526e1a5b

… ja samoja asioita, kun kuvassa onkin esine…

42c25fd0-0696-43f8-9716-2a8f8130af6d

… Koulun hyvä puoli on se, että opetusta voi kuunnella leppoisasti mukavissa ja pehmeissä tuoleissa istuskellen 🙂

58ba37ff-8135-4695-8336-f48997ec49cd (1)

Opetusosuuden jälkeen kurssilaiset hajaantuivat eri puolille Panimoravintolaa harjoittelemaan kuvausdemoissa havainnollistettuja asioita.

46a49585-1f4e-4961-9d6a-244be3df4540 (1)0bde6f38-289f-4501-a21a-3c89f21805a5 (1)2b3d5942-9a15-472d-a633-c8a411f5fd7b

Päivän päätteeksi menimme vielä JAS Kamerakaupn tiloihin ja katsoimme yhdessä, millaisia kuvia osallistujat olivat ottaneet. Lisäksi havainnollistin muutamia kuvankäsittelyyn liittyviä asioita. Ja sitten päivä olikin päätöksessä…

Nämä bloggaritapahtumat ovat aina jotenkin niin innostavia… tämäkin kurssi lähti siitä, että paikallinen bloggari Mari Hietala oli sitä mieltä, että Turussa on järjestettävä kurssi ja hän oli yhteydessä minuun, Valpuriin ja Juhaan. Porukka on niin innostunutta ja innokasta oppimaan, ja koko ajan vallitsee sellainen myönteinen ja iloinen tunnelma. Joten jälleen kerran oli kiva viettää päivää tässä porukassa 🙂

 

Kiitos JAS Kamerakaupan Juhalle ja Susanille kaikista järjestelyistä – olipa taas huippua tulla vetämään kurssia, kun hommat oli järjestyksessä ja kaikki toimi 🙂

Kiitos Canonin Valpurille, joka on vaan niin bloggareiden äti 🙂 –ja kiitti myös muutamasta action-kuvasta.

En tiedä, olenko itse jo hämäläistynyt, kun nyt vasta sain blogattua… nopeimmat kurssilaiset bloggasivat jo sunnuntaina illalla ja voitkin käydä katsomassa pariakin blogia, tästä kurssista:

Marin blogi “Kuvauskurssilla bloggaajien kanssa”

Susannan blogi “Halua oppia paremmaksi valokuvaajaksi”

Annen Muoti mielessä blogin: “Valokuvaharjoittelua”

Terhi: Valokuvaus – Mindfullness

Turun Tilda: Kuvausopissa

Riikan Santsikuppi