https://youtu.be/qPaIl-_dp3g

Olin pari viikkoa sitten mukana toisena luennoijana, kun Canon järjesti Urban Exploration in Tallinn -tapahtuman toimittajille ja bloggareille. Aiheenani oli miljööhenkilökuvaus ja minulla oli puoli tuntia aikaa antaa vinkkejä kuulijoille ennenkuin otettiin kamerat käteen, hypättiin bussiin ja suunnattiin hylätylle, vanhalle telakalle.

Koska esitysaikani oli niin lyhyt ja näin mahdollisuuden päästä kuvaamaan mielenkiintoiseen paikkaan, pyysin päästä telakalle jo edellisenä päivänä. Laitoin viestin ystävälleni Pit Eulerille, joka olit ollut mallina jo POSE-kirjassa. Hän pyysi mukaansa pari ystäväänsä ja tällä joukolla menimme telakalle. Koska lautta saapui Tallinnaan myöhään iltapäivällä, eivätkä taksikuskit tienneet, missä telakka sijaitsi, pääsimme perille vasta auringonlaskun aikaan ja niinpä paikan päällä vallitsikin jo lähes täydellinen pimeys, koska siellä ei myöskään ollut sähköja. Sähkön puutteen tiesin jo etukäteen ja minulla olikin mukanani päävaloksi jatkuva valonlähde, Dedolight DLED 4 – BI (akkukäyttöinen) ja täytevalona käytin Canon Speedlite 600 EX-RT:a. Ajatukseni oli, että nämä valonlähteet mahtuvat kevyen kamerakaluston lisäksi reppuun ja ovat helposti mukana kuljetettavia, mikä sopii paljon liikkuville ja miljöössä jatkuvasti kuvaaville bloggareille ja toimittajille.

Lisäksi ajatukseni oli tehdä kuvaukset varsin nopeaan tahtiin kuten toimitustyössä yleensä tehdään – ja myös sen takia, että paikan päällä oli varsin viileää. Seuraavan päivän esityksessäni oli pari pointtia, jotka muistamalla saattoi parantaa henkilökuviaan, kun kuvaa lähikuvia…

Tiina_Puputti_urban_explo02Tiina_Puputti_urban_explo04

… tai sitten sellaisia miljööhenkilökuvia, joissa näkyy paljon ympäröivää miljöötä ja se on osa tarinaa. Ja lisäksi miten kuvattava henkilö sijoitellaan kuva-alalle joko lähemmäs tai kauemmas kamerasta… ja lopuksi sivusin vielä sitä, mitä itse voi tehdä, jos käy niin, että kuvaaja unohtaa ohjata sinua kuvaustilanteessa…

Tiina_Puputti_urban_explo07Tiina_Puputti_urban_explo08Tiina_Puputti_urban_explo05Tiina_Puputti_urban_explo06

… tunnin aikana mallini alkoivatkin jo jäätyä, joten oli aika siirtyä lämpimämpään ja juoda jotain kuumaa.

Halun KIITTÄÄ teitä kaikkiaupeita nuoria: Mariia Soldatova, AIgi Sau, Oyewole ‘Dayo and Pit Euler, että lähditte kanssani tälle seikkailulle.

Minulla oli hauskaa kanssanne. Oli upeaa tavata joukko kansainvälisiä ja avoimia nuoria; tunsin itseni niin nuoreksi oltuani hetken seurassanne 🙂 <3

Tiina_Puputti_urban_explo10

Ja seuraavana aamuna olikin sitten työpajan ja esitykseni aika: “Say cheese and…” – Tips how to improve portraits. 

Minulla oli kaksi hauskaa päivää Tallinnassa – kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille, ja tietenkin Teijalle ja Valpurille Canonilta, jotka olivat järjestämässä tätä taaphtumaa. Olipa taas seikkailu 🙂

Tallinna_1

Esityksen jälkeen ulos ja käytäntöön. Ensin asetukset kuntoon ja sitten vain kuvaamaan! (Tapahtumakuvat: Teija Tamminen-Saremaa)

2Q2A6032012Q2A607502