Näyttökuva 2015-04-15 kello 10.57.37
Alku maanantaina pidetylle kuvakävelylle Espoon Suomenojalla luotiin helmikuussa first ever kuvakävelyllä helmikuussa. Paikalla tuolloin oli Suomenojan Luonto ry:n kaksi perustajajäsentä Tuomas Heinonen ja Jukka Ranta. He saivat minut tarinallaan häkellyksiin toiminnallaan: he olivat perustaneet yhdistyksen suojellakseen Suomenojan luontoa ja dokumentoidakseen sen tapahtumia. Aktiivisuutta, mikä tuntuu harvinaiselta nykypäivänä. Ja erityisesti mieltäni lämmitti se, että juuri valokuvaajat tekevät hyvää.

Olihan paikka siis nähtävä ja toinen kuvakävely pidettiinkin oikeutetusti Suomenojalla. Odotin tapahtumaa innokkaasti – #luontokuvarookie – luontokuvaus on minulle melko tuntematon valokuvauksen osa-alue ja onkin ollut mielenkiintoista tutustua luontokuvauksesta innostuneisiin,  ja kuunnella heidän ajatuksiaan kuvaamisesta #joyofphotography #intohimo #innostus #jokapaivaoppiiuutta

Paikkana #suomenoja, teemana #canonkevat

Edellisen kuvakävelyn teemana oli #canontalvi. Helmikuun lopussa pidetyssä tapahtumassa Helsingin keskustasta löytyi juuri ja juuri lunta… Käy katsomassa helmikuussa otettuja kuvia täältä. Tai Twitteristä hastageilla #canontalvi #photowalk. Sama juttu oli myös maanantaina pidetyssä kuvakävelyssä – tosin nyt säätä alettiin seurata jo viikkoa ennen tapahtumaa. Ja taas opin uutta… 🙂

Näyttökuva 2015-04-15 kello 9.09.17

Näyttökuva 2015-04-15 kello 9.14.12

Suomenoja sopikin mitä parhaiten keväisen kuvakävelyn paikaksi, kun luonto herää nyt vauhdilla uuteen elämään. Osallistujien innostusta lisäksi varmasti myös se, että Canonin Olli Turtiainen saapui paikalle mukanaan EF 200-400 4 L IS, EF 500 4 L IS II, EF 100-400 4.5.-5.6 L IS II ja EF 11-24 4 L -objektiivit, joita osallistujat pääsivät testaamaan. Suurin osa tähtäsi kohti luontokappaleita, mutta välillä oli osallistujienkin parempi väistellä 🙂

Näyttökuva 2015-04-15 kello 8.15.58

Twitter -yhteisö naamatusten toista kertaa

Kuvakävelyt ovat saaneet alkunsa #canonsyksy -hastagilla tviitanneista kuvaajista, jotka kutsuttiin Twitterin kautta #canontalvi #photowalk -tapahtumaan helmikuussa. Oli hassua saapua paikalle, kun kaikki esittäytyivät Twitter-nimillään 🙂 Mutta heti tapahtuman jälkeen koko junamatka Tampereelle menikin tviittaillessa uuden yhteisön kanssa tapahtuman jälkitunnelmissa. Ja nyt suurin osa samoista tyypeistä olikin taas Suomenojalla 🙂 – ja meitä odotetttiinkin innokkaasti saapuviksi.

Näyttökuva 2015-04-15 kello 9.13.34

Photowalk on yhteisöllinen tapa kuvata, tavata uusia ihmisiä ja inspiroitua toisten kuvista

Photowalk kokoaa yhteen joukon kuvaajia, jotka kiertävät yhdessä kuvaten sovitun reitin  – kuvaten ja keskustellen. Mielenkiintoista ja inspiroivaa tällaisessa kuvakävelyssä on se, kuinka jokainen näkee ympäröivän maiseman eri tavalla. Lisäksi huippua on yhteisöllisyys. On mukavaa tavata niitä ihmisiä kasvotusten, jotka jakavat saman intohimon valokuvaukseen. Ja kuvakävelyyn kannattaa tulla kauempaakin – ja jatkaa vielä omalle reissulle sen jälkeen. @tapiokaisla suuntasi Espoosta vielä yöksi Hankoon kuvaamaan kotimatkallaan.

Näyttökuva 2015-04-15 kello 8.27.25

Kuvakävelijät yhden illan isännistä, Tuomas Heisen seurassa Suomenojan lintuallasta kiertävällä luontopolulla. Kunto kasvaa kävellessä ja kantaessa noita kamoja…

suomenoja_photowalk_1

Tietenkin myös tämän päivän selfiet kuuluivat asiaan – niin naamoista, kuin tiimikumppareistakin 🙂

Näyttökuva 2015-04-15 kello 9.33.01Näyttökuva 2015-04-15 kello 10.29.16

Kuvakävely on yhteisöllisyyden lisäksi mukavaa ja rentoa. Voi mennä yhdessä ja yksin. Suomenojalla yksi porukka meni katsomaan kasveja ja osa taas keskityi lintuihin illan isäntien opastamana.Näyttökuva 2015-04-15 kello 11.52.07

Mä keskityin fiilistelemään tunnelmaa ja ympäröivää luontoa sekä katselemaan muiden puuhia (kuva: Arto Ketola).

arto_ketola_canon_photowalk_tiipupu__2

Ja välillä myös kuvasin – luontokuvarookien tunnistaa kahdesta asiasta. Toinen on liian lyhyt objektiivi ja toinen…

Näyttökuva 2015-04-15 kello 8.14.04

Olin myös todistetusti välillä myös oikein päin (kuva: Arto Ketola)…

arto_ketola_canon_photowalk_tiipupu__3

Kun lintuallas oli kierretty, kokoonnuttiin lähellä olevalle puhdistamolle. Suomenojan Luonto ry:n perustajajäsen Jukka Ranta kertoi osallistujille yhdistyksestä ja alueesta tarkemmin.

”Halusimme tällä yhteisöllisellä tapahtumalla tuoda laajemmalle joukolle esiin, kuinka upea paikka Suomenoja on mm. luontokuvaukseen ja miksi sen säilyminen on tärkeää. Se on lähellä Suur-Helsingin alueella asuville luontokuvaajille, luontoharrastajille ja luonnossa muuten vain liikkuville. Tällä hetkellä Länsimetron rakentaminen ja alueen uudisrakentaminen suunnitelmat huolestuttavat Suomenojan Luonto ry:n jäseniä. Suunnitelmat on tehty asiantuntemuksella ja laajat alueet säilyvät luonnontilassa, mutta mietimme mm. sitä, kuinka alueen linnut suhtautuvat korkeisiin taloihin ja asutuksen myötä lisääntyviin ihmisiin.”

suomenoja_photowalk_5

Lopuksi katsottiin vielä kuvia, ja on aina hienoa, kun niin moni haluaa näyttää omia kuviaan. Se on innostavaa ja antaa uusia kuvaideoita osallistujille. Jokainen kun katselee maailmaa niin eri tavoin objektiivinkin läpi. Ja minullehan luontokuvien katsominen lisää myös lajituntemusta 🙂

Näyttökuva 2015-04-15 kello 9.11.48Näyttökuva 2015-04-15 kello 10.29.59

Näyttökuva 2015-04-15 kello 8.45.00

Kiitos #Suomenoja #photowalk #canonkevat

Olipa taas upea ilta kaikkien valokuvauksesta innostuneiden seurassa. Lähdin hymyillen kohti Tampereen junaa ja meinasin ajaa sen ohi, kun seurasin niin innokkaasti Twitteristä tapahtuma jälkipuintia, fiilistelyjä ja tietenkin kuvia.

Käy Sinäkin katsomassa hastagit #suomenoja #photowalk #canonkevat ja tsekkaa myös Tuomas Heinosen blogi. Niin näet niitä luontokuviakin 🙂

Kiitos illan isännille: Suomenojan Luonnon perustajajäsenet: Tommi, Tuomas, Jukka ja Esa!
Kiitos Canonin väki: Teija, Valpuri, Pauliina ja Olli!

Kiitos kaikki osallistujat – oli hauskaa tavata teitä kaikkia, viettää aikaa kanssanne ja oppia taas uutta! –Photowalk on tämän päivän yhteisöllisyyttä parhaimmillaan. Hienoa olla osa tätä porukkaa 🙂