masterclass_tre_puputtiMasterclass yhteispotretissa jälleen kerran: vasemmalta Tomi Kallio (Valokuvaamo Potretti, Orimattila), Johanna Uusitalo (Foto-Friitala, Ulvila), Oscar Lindell (Studio Lindell, Porvoo), Sami Reivinen (Valokuvaamo KLIK, Tampere) ja Tiina. Tällä kertaa olemme Väinö Linnan aukiolla.

 

Tulevana viikonloppuna Masterclass kokoontuu jälleen. Edellisestä valokuvaustyöpajasta onkin jo vierähtänyt tovi. Tapasimme huhtikuussa, joka oli luonnon kannalta “käänteentekevä” hetki. Kevät puhkesi kukkaan sinä viikonloppuna Tampereelle. Minusta se oli käänteentekevää myös Masterclassille – minusta tuntui, että jokainen oli löytänyt polkunsa ja halusi toteuttaa sitä. Ehkä minullakin oli kokemus kasvanut, että näin sen 🙂

Nyt kun tulevana viikonloppuna ympyrä sulkeutuu, voi fiilistellä viime kevään tunnelmia. Kokoonnumme taas Porvoossa, jossa aloitimme projektin vuosi sitten. 

Johanna kuvasi työpajassa mielenkiintoista persoonaa, Armo Pohjavirtaa. Tavoitteena oli hetkellinen kuva henkilöstä. Taustatyönä Johanna teki edellisenä päivänä haastattelun Armosta kuvausta varten ja olimme kaikki läsnä seuraamassa sitä. Haastattelun jälkeen kävimme tilannetta yhdessä läpi. Minusta se oli hyvä kokemus ajatellen kuvaussuunnittelupalavereja.

Armo kuvattiin hänen omassa työhuoneessa. Kuvauksessa käytettiin lisävalonlähteenä Lupolux  dayled 650 -päivänvalomallia, joka oli mielenkiintoinen tuttavuus. Sen teho järkevältä etäisyydeltä riitti kilpailemaan kirkkaan auringonpaisteen kanssa. Lisäksi sen valokulmaa voitiin säätää ja siihen oli kiinnitettynä myös käyttökelpoiset ladonovet. Laite ei myöskään ollut hirveän painava.

_MG_1507_MG_1497Kuvauksessa saimme hyvän kokemuksen siitä, miten etukäteen tehty haastattelu vaikutti kuvaukseen. Assarina ollut Tomi tiesi sen myötä enemmän Armosta ja pystyi osallistumaan enemmän kuin vain siirtämällä lisävalonlähteitä. Hetkellisyyden tavoittelu kuvaan onnistui minusta tämän myötä laadukkaammin._MG_1498armo2_johanna uusitaloKuva: Johanna Uusitalo

armo_johanna uusitalo
Kuva: Johanna Uusitalo

Sami puolestaan valmistautui ylioppilasaikaan Oscarin assaroimana. Kuvassa käytössä käyttökelpoinen Lastoliten Trigrip, josta mainitsinkin jo edellisessä blogissa. Kuvauspaikkana suosikkikahvilani Tampereella: Kahvila Runo Ojakadulla. Mahtavat korvapuustit ja hyvä kahvi 🙂_MG_1526yo_sami reivinenKuva: Sami Reivinen

Oscarin projektina on toteuttaa “Happy Couple” -kuvauksia kansainväliseen tyyliin. Tyylilajihan on nyt IN ja toivottavasti rantautuu pikkuhiljaa myös Suomeen. Tavoitteena on kuvata snapshot -tyylisesti fiilistellen. Kuvat näyttävät sattumanvaraisilta, hetkellisiltä, aivan kuin ne vain olisi “näpätty”. Mutta kun sellaisia tehdään laadukkaasti ja ammattimaisesti kuvan ulkopuolella tapahtuukin paljon enemmän 🙂

Työpajassa Happy Couple -kuvaus oli Oscarille mielenkiintoinen haaste – kuvattavana yksi valokuvaaja, assareina kolme kuvaajaa, olosuhteena kirkas auringonpaiste ja Tammerkosken ranta täynnä hengailevaa porukkaa.

Malleina meillä oli tamperelainen muotokuvaaja Liisa Karling ja hänen miehensä Kerkko Penttilä. He ovat avioituneet jonkin aikaa sitten, joten kyseessä oli todellinen Happy Couple -kuvaus 🙂 ja meillä kaikilla oli hauskaa, myös Oscarilla.

_MG_1544_MG_1553Kuvauksen alussa saattoi olla puhetta voimakkaiden kuvakulmien käytöstä…_MG_7679Yksi innokas asennon korjaaja vauhdissa…_MG_7644Assareita tarvittiin moneen kohtaan 🙂_MG_1561Yksi innokas asennon korjaaja ei meinaa ehti pois kuvasta…_MG_77764209o_kuvaOscarLindell4491o_kuvaOscarLindell4568o_kuvaOscarLindell4614o_kuvaOscarLindell

Tästä on hyvä jatkaa. Tässä vaiheessa tänään voikin lisäksi onnitella kahta henkilöä 🙂

Mallimme Liisa juhlii tänään syntymäpäiviään – Onnea Lissu!

Masterclass -joukkomme on myös lisääntynyt. Porukkaan on syntynyt MC-baby. Onnea Tanja ja pikkuprinsessa. Koko joukkoomme onnittelee ja halaa teitä 🙂