“Maahantuojat ovat tutkineen, millainen on tyypillinen järkkärin ensiostaja. Selkeästi erottuvan ryhmän muodostavat nuoret naiset ja teini-ikäiset tytöt. He haluavat kuvata laadukkaalla ja monipuolisella kameralla.”
(Päätoimittaja
Asko Vivolin, Kamera-lehden pääkirjoitus 5/2013)

– Tyttäreni haluaa ylioppilaslahjaksi järjestelmäkameran.
– Joo, mä ostin viime kesänä tytärelleni järkkärin rippilahjaksi.
(osa Suomi-Slovakia -pelissä takanani istuneiden isien keskustelua.)

Canonin bloggarit koulutuksessa

Pidin pari viikkoa sitten päivän koulutuksen nuorelle naisjoukolle, joka bloggaa aktiivisesti muodista, hyvinvoinnista, muotoilusta, sisustuksesta, ruuanlaitosta, leipomisesta, matkailusta jne. Minusta oli ihan huikeaa kuunnella, kun naisjoukko keskustelua eri kamerarunkojen eroista, erilaisista objektiiveista ja omista vaatimuksistaan kameralle. En ollut aiemmin ollut tällaisessa porukassa. Innostus ja iloisuus tarttuivat 🙂

Päivän aikana käytiin läpi valokuvaamisen perusteita, järjestelmäkameran käyttöä ja sitä höystettiin laitekeskusteluilla 🙂 Koko ajan perusajatuksemme oli kuvan viesti. Eihän ketään kiinnosta opiskella laitteen nappeja, jos ei hahmota, miksi niillä on merkitystä. Ei vain nappeja nappien vuoksi, vaan siksi, että kuvista tulisi visuaalisempia, kerronnallisempia ja teknisesti laadukkaampia. Käyttämäni materiaalin voit käydä katsomassa Slidesharessa.

Valokuvauksen perusteiden ja nappien lisäksi ehdittiin kyllä itse valokuvaukseenkin ja intohimooni valoon :). Havainnollistin kurssilaisille valokuvauksellista valoa ikkunanvalolla. Ja valohan on aina innostavaa. Minulle aina, mutta samalla on siistiä nähdä, kuinka kurssilaisetkin samalla näkevät, mitä kaikkea valolla voi tehdä, vaikka kalustona olisi vain kamera. Ikkunanvalolla, kertakäyttölakanalla ja mustalla kankaalla pääsee jo hyvin alkuun. Ja tästähän voi sitten lukea lisää Valo ja valaisu -kirjasta 😉

Jaoin myös kurssilaisille tekniikkainnostukseni. Canonin 6D:ssa on ominaisuus, että sen livewiew-kuvan sää näkyviin iPadilla tai iPhonella (kuin myös läppärillä) langattomasti. Kameran asetuksia voi muuttaa iPhonella tai iPadilla, kuvan voi tarkentaa ja sen voi ottaa ko. laitteilla. Minusta tämä ominaisuus on kuin nenä päähän bloggareille. Ja täytyy myöntää, että olen itsekin innoissani kaikista langattomista mahdollisuuksista.

Koulutuksemme kesti koko päivän –ja minulle ilmoitettiin jo etukäteen, ettei ruokatunteja pidetä. Aikaa ei haluttu hukata hengailuun, kun kerran oli kurssille tultu (pidettiin me kuitenkin pari pientä taukoa, jotta ehti syödä vähän eväitä). Tämäkin kyllä kertoo motivaatiosta.
Canonilla Valpuri Mäkinen on ottanut bloggaajat siipiensä suojaan. Hän oli mukanamme koko kurssipäivän ajan ja pääsi myös malliksi. Päivä oli niin innostava, että nyt suunnitellaan Valpurin kanssa jo uusia juttuja. (
Toimintakuvat: Olli Turtiainen/Canon)


Kiitti kaikille osallistuneille – nyt vain odottelen makeita uusia kuvia blogeihinne ja tietenkin yhteiseen Facebook-ryhmäämme 🙂

 

Kurssista bloggasivat:
Tässä vielä kaikkien kurssilaisten blogit: