Kivaa taas tulossa. Pääsin mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan Suomen Ammattikuvaajat ry:n Kevätpäivitystä. Siihenhän ei voinut sanoa ei, koska olen itse niin innostunut tästä formaatista. “Ensi-ilta” – tai paremminkin “Ensi-aamu” on 8.4.2013 Tampereella.

Tiina Puputti, Sami Reivinen

Innostuneena uusista jutuista päätimme myös markkinoida tapahtumaa eri tavoin kuin aiemmin. Nythän eletään täysillä jakamisen ja yhteisöllisyyden aikaa ja tähän myös me tartuimme. Eräänä aamuna tapasin

Reivisen SaminValokuvaamo KLIK:n

tiloissa ja teimme

videon

. Se oli hauskaa –Samilla oli hallussaan tekniikka ja sisältö muotoutui yhteistuumin. Minulle vaikeinta oli paikoillaan pysyminen. Se olisi ollut tärkeää lyhyen syväterävyyden takia…

Katso Youtubesta, mitä saimme aikaan. Ja ennen kaikkea – mitä on tulossa.

 

Tähtivalokuvaajien haastatteluja

Kenet haluan tavata? Kenen kuvia haluan nähdä? Kenen tarinat kuvista haluan kuulla?

Tapahtuman suunnittelu alkoi tähtivieraidemme hankkimisella. Tavoitteemme Suomen Ammattikuvaajat ry:n toiminnanjohtajan Anna Kaleva-Tsagklasin ja puheenjohtajan Jarkko Viljasen kanssa oli, että kuvaajat ovat erilaisia, jolloin kokonaisuudesta tulee vaihteleva. Olimme tyytyväisiä siitä, että tähtivalokuvaajien lista on pitkä, koska ajatuksemme on järjestää Kevätpäivitystä tällä formaatilla jatkossakin.

Idea tällaisesta tavasta toteuttaa Kevätpäivitystä syntyi pari vuotta sitten. Vierailin tällöin Federation of European Photographers:n kansainvälisessä kongressissa Lyonissa. Siellä kaikkien valokuvaajien esiintymiset oli toteutettu tällä periaatteella. Esiintyjä ja haastattelija istuivat leppoisasti nojatuoleissa ja jutustelivat. Taustalla olleelle screenille heijastettiin kuvia. Innostuin formaatista jo tuolloin. Mielestäni se antaa mahdollisuuksia vuorovaikutukseen ja sattumiin. Uskon sen myös olevan kiva tapa esiintyjälle.

 

Lavalla Kevätpäivityksessä 2013

Olen iloinen tämän vuotisista tähtivieraista. Vaikka tänä päivänä voi helposti vierailla jokaisen kotisivuilla tai soittaa, niin uskon silti tähän tapahtumaan. Kaikki kolme kuvaajaa ovat Kevätpäivityksessä vain meitä kuulijoita varten. He puhuvat ajatuksistaan ja kertovat tarinoita kuvien takaa vain meille kuulijoille. Juuri siinä hetkessä. Minusta se on hienoa ja odotan tätä innolla. Mitä kaikkea voimmekaan oppia heiltä ja löytää innostusta ja inspiraatiota omaan työhömme (kuten huomaatte, en pääse eroon opetuksellisesta näkökulmasta… ;)).

Krista Keltanen on mielestäni huippumainoskuvaaja. Pidän hänen kauniista, herkistä ja visuaalisista kuvistaan. On myös innostavaa kuulla juuri julkaistusta kirjasta “12 x Koti“, kun sisustuskuvien kuvaaminen Kristalla lähti aikoinaan oman talon remontoinnista ja blogin pitämisestä.

Mikaela Löfroth on yksi palkituimpia muotokuvaajia. Odotan sitä, että saamme kuulla hänen ajatuksiaan yleisesti muotokuvauksesta ja tietenkin myös hääkuvauksesta. Ollaanhan juuri nyt sesongin alussa.

Antti Karppinen toteuttaa hulluja ideoitaan kimppastudiossa, mikä on jo itsessään erilaista. Miten ideoista tulee totta – se on mielenkiintoista kuulla ja ottaa opiksi.

 

Tekemällä oppiminen

Tähän mennessä Kevätpäivitystä on suunniteltu ja tehtykin jo jotain konkreettista. Video on kasassa ja julkistusvalmiina –ja olen jo oppinut jotain uutta. Yleensä ennen esiintymistä tuijottelen seiniä, hengittelen syvään ja hymyilen tyhjälle seinälle. Videota tehdessämme se ei toiminut ollenkaan –näytin aivan liian vakavalle ja sehän ei paljon ketään innosta. En tiedä kuinka se pamahti mieleeni, mutta huomasin yhtäkkiä juoksevani paikallani juuri ennen ottoa. Se toimi. Kannattaa kokeilla vaikka juuri ennenkuin asiakas astuu ovesta sisään…

 

Kevätpäivitys 8.4.2013 Tampereella

Kuten huomaatte, olen innostunut Kevätpäivityksestä tähtivieraineen. Minusta se on siisti tapa tavata tuttuja kollegoita ja kuulla tähtivieraidemme ajatuksia.

Seuraava vaiheemme suunnittelussa on, että alamme miettiä kysymyksiä haastateltaville. Ja tähän myös sinä voit osallistua 🙂
Voit lähettää oman kysymyksesi Suomen Ammattikuvaajat ry:n Facebook-sivuille ja sieltä ne sitten poimitaan käyttöön. Arvostan merkittävästi ahkeruutta tässä 😉

Ai niin, jos olet ammattikuvaaja, ole valppaana. Saatat olla seuraava 😉