Jo perinteeksi muodostunut ryhmäkuva. Ylhäällä vasemmalta: Sami Reivinen (Valokuvaamo KLIK, Tampere), Johanna Uusitalo (Foto-Friitala, Ulvila) ja Tomi Kallio (Valokuvaamo Potretti, Orimattila). Alhaalla vasemmalta: Tanja Pohjaranta (Valokuvaamo Knalli, Somero), Tiina ja Oscar Lindell (Studio Lindell, Porvoo). Kuvan otti Harri Uusitalo.

Mestariluokka kokoontui jälleen – samat henkilöt, samat tavoitteet ja sama meininki. Tällä kertaa työpajaamme emännöi Johanna Uusitalo, joka pyörittää valokuvaamo Foto-Friitalaa Ulvilassa. Todellisuudessa meitä oli Ulvilassa vastassa koko Uusitalon perhe: Johannan mies Harri sekä lapset Henkka ja Erika. Eikä Johannan perheen läsnäolo jäänyt vain tervetulontoivotuksiin. Harri oli mukanamme lähes koko viikonlopun auttamassa, roudaamassa ja assaroimassa. Henkka oli sekä assarina että mallina –klo 8:sta lähtien sunnuntaiaamuna! Erika piti huolta, että muistimme juoda kahvimme kuumana. Lisäksi hän oli mallinamme sunnuntaina.

Lauantai-iltana Johanna otti meidät vastaan viihtyisässä studiossaan. Kuulumisten vaihdon lomassa hän esitteli meille studio- ja liiketilansa, työnkulkunsa sekä tuotteitaan. Olimme kaikki vaikuttuneita lämminhenkisestä tilasta. Samin kommentti: “asiakashan tulee tänne kuin kotiinsa” oli mielestämme varsin osuva.

Olimme tällä työpajakerralla varautuneet lähinnä sisämiljöökuvauksiin. Johanna oli järjestänyt meille hienoja ja haasteellisiakin paikkoja sekä useita malleja. Aloitimme päivämme klo 8 aamulla Johannan studiolla ja tutkimme highkeymaista valaisua. Tämän jälkeen pakkauduimme autoihin ja huristimme Poriin. Porissa meitä odotti päivän haasteellisin kuvauspaikka: pieni takapihan autotalli, jossa säilytettiin sitäkin suurempaa ja näyttävämpää Harley-Davidsonia. Ja kuulemma myös varsin kovaäänistä. Pyörän omistaja oli innoissaan kuvauksesta ja siitä, että saisi itselleen kuvan rakkaan pyöränsä kanssa. Kaikki tämä oli sen arvoista, että kannatti päästää ryhmä valokuvaajia hääräämään ympäriinsä sunnuntaina klo 10!

Sunnuntaiaamun tunnelmia autotallissa.

Ahtaan autotallin ja maittavan lounaan jälkeen suuntasimme automme kohti Villa Grankullaa, jossa omistaja Marika Goman jo odottelikin meitä. Hän oli odottaessaan somistanut tiloja meitä varten. Pöydillä oli kauniita asetelmia, kukkia ja kynttilöitä. Olimme haltioissamme tilan kauneudesta ja kaikista kuvausmahdollisuuksista.

Tomi ja Oscar esittelevät Kaitsulle ja Signelle kuvaussuunnitelmansa Villa Grankullassa.
Tomi ja Oscar kuvaamassa. Marika seuraa vierestä ja Henkka on valmiina assaroimaan. Kaitsu ja Signe ihmettelevät sitä, mihin lupautuivat!
Romanttinen kynttiläillallinen.
Sami korkeuksissa kuvaamassa, mallina Teemu. Henkka taas valmiustilassa ja Harri avustaa.

Viimeisenä kohteenamme päivän päätteeksi oli Ulvilan kaupungintalo, jonne Johanna oli pyytänyt malliksi Ulvilan vastavalitun kaupunginjohtajan. Siispä työpajamme huipennuksena Ulvila sai virallisen muotokuvan uudesta kaupunginjohtajastaan.

Kravatti suoraan ja takki ojennukseen.
Johanna kuvaa virallista muotokuvaa Ulvilan kaupunginjohtajasta.

Millaisia tunnelmia tästä työpajasta jäi?

Kirjoitin Porvoon työpajan blogin yhteydessä seuraavasti:

Tekemisen meininki oli loistava koko porukalla ja sen näkee kyllä tuloksistakin. Mikä on sen parempaa ja kehittävämpää kollegiaalisuutta kuin kokoontua yhteen, avustaa toinen toistaan, oppia kaikilta ja tehdä yhdessä. Se on paljon enemmän kuin vain ammatillista kehittymistä. Se on sitä intohimoa.

Tähän voi Ulvilan työpajan osalta lisätä sen, että konkreettisen ammattitaidon lisääntymisen ohella yhteistyö on syventänyt jokaisen ymmärrystä omasta erityisosaamisestaan ja -arvostaan. Yhdessä tekeminen, yhteiset keskustelut ja kuvapohdinnat ovat auttaneet meitä tutustumaan toisiimme. Olemme oppineet tuntemaan toisemme paremmin ihmisinä ja valokuvaajina. Mikä useimmiten on sama asia. Tämä vahvistaa minusta jokaista myös yksilönä. Seuraava askeleemme on vahvistaa erityisosaamista ja jalostaa sitä edelleen.

Tämä on minun juttuni, tästä minut tunnetaan ja tähän olen sitoutunut.

Lopuksi:

Tältä päivämme näytti pikseleinä:

Kuva: Tomi Kallio
Kuva: Tomi Kallio

 

Kuva: Sami Reivinen
Kuva: Oscar Lindell
Kuva: Tanja Pohjaranta
Kuva: Tanja Pohjaranta
Kuva: Johanna Uusitalo

Pienenä kuriositeettinä yöpymisestä – porukkamme yöpyi ainoina vieraina Villa Hellerannassa. Jos jostain syystä päädyt Ulvilan seudulle ja etsit yöpymispaikkaa, niin Hellerantaa voi lämpimästi suositella. Ihana tunnelma!