Syyskuun alussa Mestariluokkamme kokoontui Porvoossa ja työskenteli yhdessä viikonlopun ajan. Kun katson näin jälkeen päin Johannan, Oscarin, Tomin ja Samin yhdessä tekemiä kuvia, voin vain ajatella, kuinka suuri voima innostuksella on. Ja yhteistyöllä.

Tekemisen meininki oli loistava koko porukalla ja sen näkee kyllä tuloksistakin. Mikä on sen parempaa ja kehittävämpää kollegiaalisuutta kuin kokoontua yhteen, avustaa toinen toistaan, oppia kaikilta ja tehdä yhdessä. Se on paljon enemmän kuin vain ammatillista kehittymistä. Se on sitä intohimoa.

Tältä näytti lopullinen Tomin kuva, joka toteutettiin alla näkyvissä olosuhteissa. Sade oli juuri tauonnut ja assarit olivat niin innokkaita, että kuvaaja oli välillä ihmeissään heidän kanssaan.

Kuva: Tomi Kallio, Valokuvaamo Potretti

Sama malli, sama paikka, mutta aivan eri tyyli. Sade pysyi pilvien takana, assarit siirtelivät valoja ja malliemme Antte jaksoi poseerata kunnolla.

Kuva: Oscar Lindell, Studio Lindell

Alla olevat kuvat havainnollistavat mainiosti, kuinka erilaisia kuvia voidaankaan tehdä samassa paikassa. Ensimmäisenä “odottelukuva” Ramonasta, kun kaikki valonlähteet olivat vielä käytössä junanvaunujen toisella puolella Anten kuvauksissa. Valaisuna vain luonnonvalo ja musta varjostin. Lisäefektinä etualalla oksia.

Kuva: Johanna Uusitalo, Foto-Friitala

Toisessa kuvassa taas käytössä hieman enemmän valonlähteitä…

Kuva: Johanna Uusitalo, Foto-Friitala

Ikkunanvalossa Cafe Helmessä, mallina Susanna.

Kuva: Sami Reivinen, Valokuvaamo KLIK

… ja avustajina Johanna ja Oscar.

Kuva: Tomi Kallio, Valokuvaamo Potretti

Yksinkertainen kuva –yhdessä silti aina hauskempaa 🙂

Luonto osoitti arvaamattomuutensa jälleen kuvauspäivänämme: auringonpaistetta ja pilvistä sopivassa suhteessa vaihdellen. Tässä hetkessä kirkkaan auringonvalon ja varjon leikkiä.

Kuva: Johanna Uusitalo, Foto-Friitala

Vielä viimeisenä illalla studioon ja siellä vaaleiden sävyjen etsintää. Paljon yhdessä päivässä –kun innostusta riittää, niin energiaa riittää.

Kuva: Oscar Lindell, Studio Lindell
Kuva: Sami Reivinen, Valokuvaamo KLIK

Sami jatkoi omatoimisesti työpajaa vielä seuraavanakin päivänä –osasyynä tähän oli öljynsä pihalle päästänyt auto, joka tarvitsi välihuollon Porvoossa ennenkuin se jaksoi taas matkata Tampereelle. Sami kuvasi Cafe Helmen omistajan tämän omassa kahvilassa.