Samin ottama ryhmäkuva porukasta: me kaikki saimme  kokemuksen siitä, että kuvassa oleminen voi olla kivaa, eikä tarvitse miettiä vain sitä, että minusta tulee huono kuva… Kuinka moni meistä miettiikään sitä, kun yhtäkkiä tulee tilanne, että “pääsee” kuvattavaksi?!

Jouluisesta tunnelmasta ulkona ei ollut tietoakaan viime tiistaina, kun joukko Tampereen Tiedottajien porukkaan kuuluvia ihmisiä saapui järjestämäämme aamuglögitilaisuuteen. Me kaikki olimme kuin uitettuja koiria, kun astuimme ovesta sisään aamupimeydestä ja sateisesta säästä.

Ulkona riehunut epämääräinen sää ei kuitenkaan tullut sisälle asti, vaan tunnelma oli mukava ja kenties jopa jouluinen –tätä auttoi varmaankin kynttilät, glögi ja piparit. Mukavuuden loivat taas ihmiset. Jokainen keksi itsestään mainion positiivisen adjektiivin –jotkut jopa kaksi tai kolme ja toivottavasti ne adjektiivit pysyivät mielessä koko päivän tai kenties jopa pidempään.

Järjestin aamuglögitilaisuuden yhdessä Valokuvaamo Klikin Sami Reivisen kanssa.Teemme muutenkin paljon yhteistyötä, joten yhdessä järjestetty tilaisuus oli luonteva osa tätä yhteistyötä. Tilaisuus sujui tosi kivasti, vaikkakin kaikesta testaamisesta huolimatta tekniikka petti aluksi. Todellinen demoefekti.

Teemamme tilaisuudessa oli: “Hyvä kuva vie viestisi paremmin perille.” Varsin luonteva ja merkityksellinen asia meille ja sitä samaa myös tiedotus- ja viestintäalalla toimiville. Katselimme yhdessä kuvia, puhuimme kuvista, kuvaamisesta, kuvissa olemista jne. Eli kaikesta siitä, mitä asioita kuuluu hyvään kuvaan ja kuvan ottamishetkeen. Tietenkin kaksi tuntia on todella lyhyt aika, mutta kyllä siinäkin ajassa ehti jutella mukavia itselle niin merkityksellisestä aiheesta 🙂 Lisäksi minusta oli mukavaa kohdata taas uusia ihmisiä täällä Tampereella ja oli hienoa, että niin moni ehti paikalle näin joulun alla.

Minulle jäi hyvä tunnelma tilaisuuden järjestelyistä, itse tilaisuudesta ja varsinkin ihmisten tapaamisesta. Lisää tällaisia eri alojen ihmisten kohtaamisia ja yhteistyöprojekteja!

Ps. Oma positiivinen adjektiivini oli tunteikas.

Valokuvaamo Klikin studiolla oli tiivis ja “valoisa” tunnelma…

Sami kertomassa ammattikuvaajan näkemyksiä valokuvista, kuvaamisesta kuulijoille. Kuulijoita kiinnostivat ennen kaikkea kuvaajan vinkit mallin ohjauksesta ja hyvin kuvien valinnasta. Sami oli ehdottomasti positiivisen ja iloisten ilmeiden puolesta puhuja. Konkreettisen kokemuksen osallistujat saivat tästä myönteisyydestä ryhmäkuvaa otettaessa!

Itse puolestani puhuin kouluttautumisen merkityksestä osana omaa työtä. Minusta olisi tärkeää, että myös viestintä- ja tiedostusalan ihmisillä olisi enemmän kuvausosaamista sekä ymmärrystä siitä, millainen on hyvä kuva. Tämä lisäisi varmasti mielekkyyttä työssä ja auttaisi yhteistyössä valokuvaajien kanssa.

Kiitos kaikille osallistuneille ja erityiskiitos Samille yhteistyöstä!