Innostu, inspiroidu ja ilmaise -teemalla pidettiin syyskuun alussa Suomen Ammattikuvaajat ry:n porukoille teemapäivä, jonka olin luvannut vetää jo vuosi sitten. Olin keväällä Lyonissa järjestetyssä kansainvälisessä valokuvausalan kongressissa Suomen edustajana ja olimme sopineet, että toimin “viestintuojana” ja kerron sitten kokemuksistani täällä kotimaassa liiton jäsenille. Muistelut venyivät tähän syksyyn, mutta ajatukset ja ideat olivat säilyneet tuoreina, vaikka aikaa olikin kulunut.

Lyonin kongressin järjestivät Federation of European Photographers (FEP) ja Groupement National de la Photographie Professionelle (GNPP), eli Ranskan ammattikuvaajien järjestö. Ohjelma kongressista oli todella hieno ja tunnelma paikan päällä kotoisa, vieraanvarainen ja ystävällinen. Jokaiseen pöytään mahtui aina, aina löytyi juttukaveri tauolla ja vieruskaveri esitysten ajaksi. Tietenkin oli hienoa nähdä jälleen pitkästä aikaa myös kaikkia ystäviä. Tässä muutamia tunnelmia paikan päältä: http://www.youtube.com/watch?v=jHc6g6q21Bc

Innostu, inspiroidu ja ilmaise -teemapäivässä kertoilin tunnelmia kongressista, näytin esiintyjien kuvia, kerroin heidän ajatuksistaan, heidän kuvistaan ja suhteestaan valokuvaukseen. Lyonin kongressiin oli saatu varsin merkittävä joukko valokuvaajia esiintymään, mm. Paolo Roversi, Uwe Ommer, Martin Parr, Umberto Stefanelli, Pierre Delaunay, Bert Stefani, Eddie Tapp, Peter Mathis..

Näillä inspiraation lähteillä osan päivästä työskentelimme yhdessä. Tässä muiden päivän teemojen lisäksi mukana oli ILO 🙂

Aluksi ajatuksia teemalla inspiroidu, innostu ja ilmaise…

Yhdessä tekemisen meininkiä -teemoihin liittyi myös ILO!

Kuvaa katsomassa Sari Muhonen, Mika Hiltunen ja Riitta Kuisma.

Ja tässä muutamia päivän tuloksia.. mallina Johanna Uusitalo Foto-Friitalasta:

Kiitos mukana olleille -Johannalle, Marjalle, Sarille, Samille, Irinalle, Paulalle, Riitalle, Tuulalle, Tampereen Mikalle ja Uudenkaupungin Mikalle. Kiitos myös Lauralle järjestelyistä.