Kuvaa kesän valossa 18. – 21.6.2018 Iisalmessa

Jos ta­voit­tee­si on ku­va­ta va­lol­li­sem­pia, valo­kuva­il­mai­sul­li­sem­pia ja vies­tin­näl­li­ses­ti sel­vem­piä hen­ki­lö­ku­via eri­lai­sis­sa mil­jöö­olo­suh­teis­sa, an­taa tämä kurs­si si­nul­le mah­dol­li­suu­den sii­hen.

Lue lisää Snellman Kesäyliopiston sivulta.

Ilmoittautuminen Snellman Kesäyliopiston kautta, tästä.

Hetken kuvia –kesäinen kuvausviikko Tampereella 25. - 28.6.2018

 Tule viettämään kesäinen kuvausviikko Tampereelle!

Tällä kurssilla katsotaan ympäristöä kuvaajan silmin, kuvataan, keskustellaan kuvista, karsitaan kuvia, kuvataan lisää, kootaan kokonaisuutta ja kuvataan taas.

Valokuvauksen kiehtovuus on siinä, että aina voi nähdä linssin läpi uudella ja erilaisella tavalla.
Tällä kurssilla tutkitaan mm. valoa, valokuvasommittelua, eri objektiivien tuomia mahdollisuuksia
ja erilaisten kohteiden kuvaamista. Lisäksi kurssilla tutkitaan sitä, kuinka yksittäisen kuvan ottamisesta edetään kuvakokonaisuuden ideointiin, suunnitteluun ja toteutukseen.

Koulutuksen aikataulu ja tavoitteet:

Opetusaikataulu:  ma 25.6. klo 11-18, ti 26.6. klo 9-18, ke 27.6. klo 9-18 ja to 28.6.2018 klo 9-13. Lähiopetuksen lisäksi kurssipäivien aikana iltaisin/aamuisin itsenäistä/pienryhmätyöskentelyä. Kurssilla tehdään myös mahdollinen kuvausretki.

Koulutuspaikkana: Tampereen kesäyliopiston koulutustila Suvituuli  os. Yliopistonkatu 60 A, 4. kerros.

Hinta ja ilmoittautuminen:

Koulutuksen hinta on 450 €. Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Mikäli työnantaja maksaa osallistumisen, syötä kohtaan yrityslaskutus työnantajan laskutustiedot.

HUOM – Koulutuksen hinnan lisäksi osallistujalle tulee jonkin verran materiaalikuluja, koska kuvasarjojen työstövaiheessa kuvia tulee tulostaa ns. työkopiolaatuisia. Lisäksi lopullinen kuvasarja tulostetaan viimeiselle lähijaksolle valokuvalaatuisena kokonaisuutena (osallistujan itsensä päättämässä koossa).
Koulutukseen ei kuulu järjestelmäkameran asetusten, eikä valokuvauksen perusteiden opetusta.

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle välineitä:

 • hahmottaa hetkellisyyden käsite valokuvassa ja oppia hyödyntämään sitä omassa kuvailmaisussa
 • nähdä vallitseva valo ja oppia hyödyntämään sitä systemaattisemmin kuvissa
 • oppia hyödyntämään erilaisia valokuvasommittelun ja –ilmaisun keinoja kuvien visusoinnin monipuolistamiseksi
 • rakentaa (luonnostelu, kuvaaminen, karsinta, järjestely, käsittely) kuvakokonaisuus alusta loppuun

Mitä osallistujalla tulee olla (kalustoluettelo):

 • järjestelmäkamera ja erilaisia objektiiveja
 • kuvankäsittelyohjelma ja kannettava tietokone kuvien jatkotyöstöä varten
 • mahdollisuus kuvien tulostamiseen (sovitaan yhdessä kurssin aikana)

Kohderyhmä:

Koulutus on tarkoitettu kuvaajalle, joka kuvaa omaksi ilokseen tai osana työtään,
ja joka osaa jo käyttää järjestelmäkameraa ja sen asetuksia hallitusti ja monipuolisesti.

 

Kurssi perustuu löyhästi Tiina Puputin valokuvanäyttelyyn Hetken kuvia, joka on ollut viimeisimpänä esillä Kuopion VB-Valokuvakeskuksessa 12.1-11.3.2018:

https://vb-valokuvakeskus.fi/nayttelyt/esilla-nyt/
http://www.tiinapuputti.com/hetken-kuvia/

Kerro kuvin - Miljöökuvauksen kesäkurssi 9. - 14.7.2018

Tänä kesänä kuvista kootaan kokonaisuutta ja kerrotaan tarinaa. Tyylin, tarinan ja tavoitteen päätät Sinä! Jos tavoitteesi on kuvata valollisempia ja eri tyylisiä valokuvia henkilöistä, asioista ja symboleista soveltuu tämä kurssi sinulle.

Keskitytään tarinan kerrontaan usean kuvan kokonaisuudella. Kuvaat viikon aikana henkilöitä erilaisissa miljöissä, erilaisissa valo-olosuhteissa ja eri vuorokauden aikoina. Valintasi mukaan täydennät kokonaisuutta mm. symboli-­‐, yksityiskohta-­‐ tai maisemakuvilla.

Kurssi sisältää teoriaa ja kuvausdemonstraatioita eri teemoista sekä työpaja-­työskentelyä. Lisäksi kurssiin kuuluvat yhteiset kuvapalautekeskustelut. Käytännönläheisissä kuvausdemonstraatioissa havainnollistetaan, mm. tarinan rakentamista kuvaan, lisävalaisua erilaisissa miljöön vallitsevan valon valo-olosuhteissa, mallien ohjaamista ja symbolimaisen kuvan kehittelyä. Viikon aikana saat vinkkejä ja palautetta, kuinka edetä kuvasarjasi kehittelyssä, ja samalla näet myös muiden kuvia ja opit niistä.

Ota mukaan

 • kuvauskalusto
 • valaisukalusto (voit tuoda mukanasi haluamasi määrän valaisukalustoa.. eli niin paljon kuin auton tavarakonttiin mahtuu, jos niin päätät.
 • kannettava tietokone ja jokin kuvankäsittelyohjelma kuvien viimeistelyyn

Kirjallisuus
Tutustu kouluttajan kirjoittamiin kirjoihin:
Valo ja valaisu – Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä
POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa

Kohderyhmä
Kurssi soveltuu valokuvausharrastuksessaan jo hieman pidemmälle ehtineelle, joka haluaa päivittää tietojaan ja oppia uusia asioita kehittyäkseen. Oletuksena on, että kurssilaiset hallitsevat kameran käytön ja valokuvauksen perusteet sekä ovat mahdollisesti käyttäneet lisävalonlähteitä miljöövalokuvauksessa.

Aika 9. – 14.7.2018

Paikka Ahlman Hallilantie 24 Tampere

Kurssimaksu

 • 545 € sis. opetus, majoitus kahden hengen huoneessa ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa huoneista on suihku- ja wc-tilat käytävällä. Tarjolla on myös muutamia yhden hengen huoneita. 1hh-lisä on 35€/ yö.

Jos tarvitset majoitusta, varaa se suoraan Ahlmanin Kartanolta p. 041 514 4617 tai kartano@ahlman.fi. Ilmoita varausta tehdessäsi, että olet tulossa Oriveden Opiston kesäkurssille.  www.ahlman.fi/majoituspalvelut
Kurssimaksu laskutetaan kurssin jälkeen.

Yleistä
Kursseille otetaan enintään 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Kurssikutsu, jossa on tietoa myös mukaan otettavista välineistä, lähetetään sähköpostiin noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista.

Ilmoittautuminen 15.6.2018 mennessä sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoja
orivedenopisto@ahlman.fi

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Ilmoittaudu kurssille tästä.