Fotarit 4 – luontokuvauksen jaksoa tekemässä

Fotarit –ohjelman luontokuvauksen jaksoon liittyi se, etten päässyt mukaan oikeana ennakkotutkimuspäivänä. Siksipä matkustinkin Tampereella ennen edellisen jakson kuvauspäivää siten, että saatoin viettää Ritajärven luonnonsuojelualueella kokonaisen iltapäivän retkeillen. Sää oli mitä mainioin ja minulla oli hyvät eväät, joten mikäs siinä oli kierrellessä luontopolkua ja suunnitellessa kuvauspaikkoja.

Tällaisen sakin kanssa pääsin tekemään töitä viime syksynä 😀 Kiitti vaan tässäkin kohdassa Elkku, Nikke, Seela ja Fanni! Iso sydän.

Alunperin olin suunnitellut, että luontokuvauksen jakso olisi ollut hieman myöhemmin. Kun sitten kävin syyskuun alussa katselemassa toista paikkaa, joka oli ehdolla tämän jakson kuvauspaikaksi, huomasin, että vaahteroiden lehdet alkoivat jo muuttua vihreästä syksyn väreihin. Onneksi saimme vaihdettua luontokuvauksen jakson hieman aiemmin kuvattavaksi, ja näin saimme upean syysmaiseman ja vielä säänkin kuvauspäiväksi. Olimme tässäkin tapauksessa onnekkaita.

Ja kyllä nuoriso-osastostakin huomasi, että kaikki nauttivat siitä, että oltiin ulkona koko päivä. Ja ajattelin kyllä itsekin, kuinka onnekas olen, kun saan tehdä tällaista työtä.

Kuvassa porukka seikkailee metsän keskellä ohjaaja Ramin johdolla… taisi mennä tämäkin lopulta ihan nauruksi…

Luontokuvauksen jakson kuvat onnistuivat mielestäni hienosti. Elkku, Seela, Nikke ja Fanni näyttivät innostuvat kuvaamisesta. He todellla etsivät kohteita: mielenkiintoista maisemaa ja yllättävää yksityiskohtaa, eivätkä vaan tyytyneet näpsäisemään jotain. Hommassa oli taas tekemisen meininki!

On aina hienoa tehdä yhteistyötä sellaista kuvaajien kanssa, jotka paneutuvat tekemiseen. Sellaisia kuvia on ilo katsoa, joissa näkyy ajattelu ja keskittyminen ennen kuin nappia on painettu lopullisen kuvan ottamiseksi.

Tiukkaa keskittymistä, vaikka kamera surraa korvan juuressa ja Mikko hengittää niskaan…

Täyttä keskittymistä, vaikka kamera surraa ihan korvan takana ja tällä kertaa niskaan hengittäjänä on Kari.

Tältä se sitten näyttää “behind the scenes” 😀 – näistä kaikista huippukuvista saan kiittää kuvausjärjestäjänä toiminutta Ville Juvosta, joka pyynnöstäni otti näitä kuvia. Ja näistähän saatiin myös ihan pääkuvakin markkinointikäyttöön! 

… ohjaajan valvovan silmän alla..

Kuka opettaa ja ketä?

Ja sitten ne joka jakson pakolliset ryhmäselfiet… taas kerran. Muistoja, muistoja meille kaikille.

Minusta puvustus oli erityisen onnistunut tällä kerralla. Kiitos vielä Katri Mäkiselle upeista ja mukavista vaatevalinnoista. Jaksojen aikana löytyi aika monta suosikkia, jotka olisivat jääneet käyttöön kuvausten jälkeen.

Ja sitten ollaan taas niin valmiita 😀

Ja sitten oikeasti valmiina ja täydessä työn touhussa. Näitä kuvia oli kiva katsoa 🙂

Nuoriso-osastosta tehtiin aina lopuksi haastattelut, että miten oli päivä mennyt ja millaista oli ollut kuvata tämän kerran aihetta… useimmiten nämä taisivat joko katketa tai päättyä nauruun…

… nämä päättyivtä aina nauruun ja yleiseen sekoiluun. Loppuun otettiin pätkä, jossa nuoriso-osasto avasi aina kuvakisan, joka pyörii kunkin jakson jälkeen muutaman päivän YleGalaxin IG-tilillä.

Loppuun vielä luontoposeeraus ja sitten kohti seuraavaa seikkailua! Fotareiden matka jatkuu.